View My Stats

viernes, 10 de enero de 2014

El Casc Antic reclama més seguretat

El Casc Antic reclama més seguretat

La Síndica reclama a Trias un pla "urgent" per a les persones sense llar

L'associació de veïns del Casc Antic de Barcelona ha demanat avui millorar la vigilància i la protecció en aquesta zona, després de l'homicidi d'un home dimarts passat al barri de la Ribera, on també va resultar apunyalat i greument ferit un altre per part d'un jove ja detingut.
En un comunicat, els veïns condemnen "amb veu ferma" l'agressió i donen el seu condol als familiars de la víctima morta. Asseguren, per una altra part, que aposten per millorar els mecanismes de vigilància i protecció, "cosa que passa abans que res per treballar tots junts: administració, societat civil, associacions i altres agents socials".
La ciutat de Barcelona "no s'ha de buidar de veïns", s'indica en el comunicat, en referència al fet que al barri en què va passar el crim cada vegada hi viuen menys barcelonins i sí més turistes, una crítica que no és la primera vegada que fa l'associació. "Les complicitats que teixim són les que fan més eficient la defensa de la convivència a la nostra ciutat", es recorda a la nota. Barcelona és una ciutat que entre tots hem fet oberta i acollidora, afegeixen, "i volem que continuï sent-ho".
La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, considera "molt urgent" que l'ajuntament posi en marxa un pla específic d'actuació, amb un pressupost concret, per combatre l'important nombre de persones sense casa i l'exclusió residencial a la capital catalana.
A través d'un comunicat, la defensora del ciutadà planteja portar a terme un abordatge extraordinari de les persones sense sostre a Barcelona que ha de passar per fer una radiografia completa del perfil i les necessitats dels afectats, i buscar alternatives adequades a la seva situació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario