View My Stats

sábado, 18 de enero de 2014

El fiscal acusa d'"homicidi" vuit mossos per la mort de Benítez

El fiscal acusa d'"homicidi" vuit mossos per la mort de Benítez

El TSJC prohíbe tomar imágenes de imputados en los pasillos del juzgado

Fiscal ve homicidio en el empresario del Raval, pero no descarta imprudencia

La fiscalia acusa d'homicidi els vuit mossos que van reduir Benítez

El abogado de Benítez acusa a los mossos del Raval de detención ilegal además del homicidio

Restringen tomar imágenes de imputados en la Ciudad de Justicia de Barcelona 

La intervenció dels mossos encara no està enquadrada en un delicte concret per part de la fiscalia i les acusacions particular i popular, però aquestes poden acabar demanant des de l'homicidi imprudent, passant per l'homicidi per dol eventual (sent conscient de les probabilitats de mort però sense buscar-la directament) i arribant a l'homicidi dolós (conscient i voluntari). Per aquests dos últims supòsits, la llei preveu que el cas el jutgi un tribunal popular.

La fiscalia encara no s'ha posicionat sobre si serà dolós o per imprudència. Però en un escrit, de valoració inicial dels fets, raona que els 8 imputats "eren conscients" que durant les maniobres de contenció i reducció" estaven col·locant la víctima en una "clara situació de risc i perill" que podia desembocar en la seva mort o bé que la seva pretensió era "únicament" la de "lesionar-lo contravenint les regles mínimes de la cura que cal assumir per a un ciutadà mitjà.

Per això, el ministeri públic entén que els policies van actuar "desproporcionadament", tant per la gran quantitat de persones actuants sobre l'empresari com per la xifra de cops proferits per reduir-lo, ja que quan els propinaven aquest "ja es trobava estirat al terra i no eren necessaris per complir amb l'obligació dels policies en l'exercici de les seves funcions".

També jutja la duració temporal de la contenció "a totes llums excessiva", també perquè es va prolongar després que els gemecs de Benítez ja s'haguessin deixat d'escoltar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario