View My Stats

miércoles, 15 de enero de 2014

Juez insiste que Benítez seguiría vivo de no haber sido reducido por Mossos

Juez insiste que Benítez seguiría vivo de no haber sido reducido por Mossos 

La jutgessa manté imputats els mossos del cas Raval i la conversió del cas en un procediment de jurat popular

 Segons la magistrada, la intervenció dels mossos encara no està enquadrada en un delicte concret, però pot anar des de l'homicidi imprudent, passant per l'homicidi per dol eventual (sent conscient de les probabilitats de mort però sense buscar-la directament) i arribant a l'homicidi dolós (conscient i voluntari). Per això, per aquests dos últims supòsits, la llei preveu que el cas el jutgi un tribunal popular, i per això la magistrada manté aquesta via oberta. Per això aquest proper divendres totes les parts estan citades a la Ciutat de la Justícia per valorar si calen o no noves diligències. Si finalment, s'arribés a la conclusió que l'actuació policial només es pogués enquadrar en l'homicidi imprudent, el cas podria tornar a la via ordinària.

En el cas dels dos agents imputats per obstrucció a la justícia, per haver netejat la taca de sang de Benítez amb aigua, i per coaccions, per no haver impedit esborrar imatges dels fets, la magistrada i la fiscalia creuen que se'ls ha de jutjar amb la resta de mossos, perquè són delictes connexos i hi ha el risc que es produïssin sentències contradictòries si es jutgen en moments diferents.

Algunes defenses també demanaven que es tornés a imputar l'home que es va barallar amb Benítez prèviament i que va originar l'arribada de la policia. Però l'arxivament de la causa contra ell no va ser recorreguda per cap part en el moment oportú i per tant ja és ferm.

La fiscal referma dóna suport a les tesis de la magistrada, assegurant que la intervenció policial va ser "excessiva i desproporcionada" tant en número d'agents, com en la duració i l'ús de la força.

No hay comentarios:

Publicar un comentario