View My Stats

lunes, 7 de julio de 2014

Barcelona ajorna un any la norma dels clubs de maria i prohibeix nous locals

Barcelona ajorna un any la norma dels clubs de maria i prohibeix nous locals

Igual que va fer un mes enrere amb els pisos turístics, l'Ajuntament de Barcelona s'ha donat ara un any per regular els clubs de fumadors de marihuana. Durant aquest termini -que si s'esgota acabarà un cop celebrades les pròximes eleccions municipals- no atorgarà permisos, ni per obrir nous locals ni per ampliar o reformar els que ja funcionen.
La premura, malgrat l'existència de seriosos problemes que el mateix consistori admet i que estan en l'origen de la decisió de regular («presència de traficants i de menors», va dir ahir el primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn), no és un ingredient del procés, i això que els símptomes de descontrol no són precisament nous: al gener, quan es va produir l'anunci que a mitjans d'any hi hauria un protocol, ja es va fer un esbós de la problemàtica. A estones fa l'efecte que les associacions tenen més pressa.
«Estem a favor que es facin les coses ordenadament, que no es demori, que si han dit un any sigui un any, i que facin una regulació pensant en els més petits», va reaccionar el portaveu de la Federació d'Associacions Cannàbiques, Jaume Xaus, al·ludint a la distinció que espera que l'ajuntament tingui en compte: entre les associacions que compleixen i les que incompleixen. Les unes són la punta de llança d'un moviment social a favor de la normalització del consum; les altres se n'aprofiten. Les unes regeixen la seva activitat amb un codi de bones pràctiques autoimposat, una garantia que la seva raó de ser és la satisfacció de l'autoconsum dels seus integrants; les altres s'acosten al paraigua i fan alguna cosa, molt o tot el que se suposa que no haurien de fer.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario