View My Stats

domingo, 27 de julio de 2014

Barcelona aprova la nova ordenança d'animals

La norma d'animals supera l'últim tràmit

la nova ordenança d'animals va superar ahir el seu últim tràmit amb els vots a favor del PSC, ERC i CiU. Va ser el primer acord entre Xavier Trias i Jaume Collboni des que aquest últim guanyés les primàries per ser el candidat del PSC a les municipals del 2015. El regidor de Presidència, Jordi Martí, va recordar que la nova norma obliga a passejar els gossos amb corretja excepte en àrees habilitades i en «àrees compartides» en el cas que el propietari tingui el nou carnet de tinença cívica. L'ordenança també inclou un registre de maltractadors i estableix que les persones que vulguin adquirir un animal hauran de firmar una declaració de responsabilitat.
El flamant reglament -que va comptar amb l'abstenció d'ICV-EUiA i el vot en contra del PP- preveu, a més a més, una moratòria de 18 mesos per habilitar noves àrees on els gossos puguin anar sense lligar, punt forçat per l'oposició per tramitar positivament la mesura defensada per Martí, animalista confés. En paral·lel a l'aprovació, ahir, de l'ordenança, a partir d'aquesta tardor es permetrà l'accés al metro dels animals sempre que es compleixin unes condicions. Ara com ara, només poden viatjar al subterrani petits animals domèstics en gàbies o cistelles, els gossos d'assistència i els que pertanyen a les empreses de seguretat de TMB. Amb el canvi de normativa podran entrar-hi tots els gossos, sempre que vagin lligats i amb morrió. Els gossos hauran d'abstenir-se de baixar al suburbà durant les hores punta dels dies laborables i durant els actes amb aglomeracions. En canvi, durant els caps de setmana i a l'estiu no hi haurà cap limitació.
Segons Jordi Martí, els ajustos més rellevants que proposa la revisió de l'ordenança van en la línia de «garantir el benestar dels animals». Per exemple, es recull que la mascota no pot estar lligada més de dues hores, només una en el cas de les cries. Prohibeix deixar-los sols a casa durant més de tres dies consecutius. En el cas de l'espècie canina, en cap cas es podrà superar un període de 12 hores. Els animals domèstics no poden tenir com a allotjament habitual els vehicles, celoberts o balcons, terrasses, patis, galeries o terrats. Els propietaris estan obligats a evitar-ne la fugida. I es prohibeix utilitzar collars de força, d'estrangulament o altres estris similars.
Pel que fa a les colònies de gats, la normativa proposa regular les condicions de vida dels animals que conformen aquestes comunitats. Es tracta d'agrupacions controlades de felins sense propietari, degudament esterilitzats, que conviuen en un espai públic o privat i dels quals es fan càrrec organitzacions o entitats cíviques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario