View My Stats

lunes, 25 de agosto de 2014

Em pregunto si s'hagués actuat "d'ofici" si els veïns no s'haguessin manifestat i si s'hauria continuat fent la "vista grossa"

Primeras inspecciones de oficio en pisos turísticos en la Barceloneta

L'ajuntament rastreja la Barceloneta per buscar-hi pisos turístics

L'Ajuntament reforçarà el control sobre els apartaments de la Barceloneta

Ciutat Vella inicia las inspecciones aleatorias en pisos de la Barceloneta 

El primer día de inspecciones en la Barceloneta concluye con un centenar de controles 


Tres equips integrats per tècnics municipals i agents de la Guàrdia Urbana han iniciat aquest dilluns inspeccions aleatòries en edificis del barri de la Barceloneta, en el marc d'una campanya que pretén "pentinar" la zona per busca-hi apartaments turístics il·legals.
Segons han informat fonts municipals, els controls d'aquestes tres noves patrulles d'inspecció van ser una de les mesures que la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, va anunciar divendres passat dia 22 per solucionar l'anomenat 'turisme de borratxera', que en els últims dies ha provocat les protestes dels veïns del barri de la Barceloneta.
Les patrulles estan integrades per un tècnic municipal de l'àrea d'inspeccions del consistori i per un agent de la Guàrdia Urbana, que elegeixen aleatòriament determinats edificis del barri per controlar-los de forma sistemàtica.
Una vegada seleccionat el bloc, els equips mixtos comproven porta a porta la identitat dels veïns que hi viuen i reuneixen informació d'aquests sobre la possible existència d'apartaments il·legals al bloc o de turistes amb comportaments incívics. En el cas de no poder contactar amb els habitants d'alguna de les vivendes del bloc inspeccionat, els equips municipals tornen al pis en altres moments del dia fins a aconseguir aclarir qui hi viu, ja que l'objectiu de la campanya és portar a terme un control "sistemàtic" dels immobles de la Barceloneta, segons un portaveu municipal.

Expedient administratiu o multa per incivisme

Si es detecten vivendes llogades il·legalment a turistes, els inspectors obren l'expedient administratiu corresponent, mentre que els agents de la Guàrdia Urbana tenen coma objectiu sancionar les conductes incíviques o que vulnerin les ordenances municipals.
Segons dades municipals, durant aquest mes d'agost s'han rebut 50 queixes per molèsties originades des de pisos turístics a la Barceloneta, contra les 14 del mateix mes de l'any passat, mentre que al juliol n'hi va haver 37 (van ser 19 el juliol del 2013). A diferència de les inspeccions que es portaven a terme fins ara, els controls iniciats aquest dilluns es realitzen d'ofici, sense que hi hagi una denúncia prèvia.
El reforç de les inspeccions a la Barceloneta no calma, no obstant, els veïns del barri, que dissabte passat dia 23 van tornar a manifestar-se després d'abandonar sense acord la reunió amb la regidora de Ciutat Vella.

Cent controls el primer dia d'inspeccions

La primera jornada d'inspeccions al barri de la Barceloneta per comprovar si hi ha pisos habilitats com a apartaments turístics irregulars ha acabat amb un centenar de controls, segons han informat fonts municipals.
Aquests treballs els fan tres equips mixtos formats per inspectors municipals i agents de la Guàrdia Urbana, que de forma aleatòria fan els controls.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario