View My Stats

domingo, 24 de agosto de 2014

Hostes vingueren que de casa ens tragueren

Reacció d'urgència a la Barceloneta

La paciència de la Barceloneta

La còlera popular es desborda

Hostes vingueren...

Amb el “turisme de qualitat” fem curt 

Sutura per a la Barceloneta

La Barceloneta esclata 

Sí al turisme, no a les molèsties

La Barceloneta es manifesta per quarta vegada contra el turisme de borratxera 

Apartaments sota sospita

Un miler de persones es manifesten a la Barceloneta contra el turisme 'low cost'

Desenes de veïns de la Barceloneta es manifesten contra “el turisme low cost” i l'incivisme

La Barceloneta diu no al pla municipal

La Barceloneta diu prou

Manifestación en la Barceloneta ante la mirada de los turistas 

Els veïns de la Barceloneta es revelen contra els pisos turístics i l'incivisme

Vecinos de la Barceloneta exigen a Trias que lidere la crisis

L'Ajuntament de Barcelona promet “tolerància zero” amb l'incivisme

Canonades reivindicatives

Amb crits de "La Barceloneta no es ven" i "Fora turisme de borratxera" i desenes de pancartes en què es denuncia la proliferació dels pisos turístics il·legals, els veïns d'aquest barri mariner han tornat a sortir al carrer per exigir el tancament dels pisos turístics i les múltiples molèsties que els seus usuaris causen als residents autòctons.
Però, aquesta vegada, no estaven sols. Persones procedents d'altres zones turístiques de Barcelona, com el Raval, el Paral·lel o el Born, s'han volgut sumar a la marxa que, com en les dues ocasions anteriors, ha partit de la plaça Poeta Boscà a les 18.00 hores (on s'ubica el mercat municipal del barri), i ha recorregut una part del carrer Almirall Cervera, ha baixat cap al carrer Judici i, des d'allà, s'ha dirigit cap al passeig Joan de Borbó.

Actituds incíviques

La Barceloneta es queixa de les actituds incíviques dels turistes que, cada vegada més, inunden els carrers d'aquest conegut barri mariner, que els mateixos veïns defineixen com a "barri obrer".
A més, demanen una reunió amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, després del fracàs de la reunió d'ahir la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, amb els veïns, en què no es va arribar a cap solució que satisfés els veïns, que van arribar fins i tot a escridassar la regidora.
Els veïns han tret durant la protesta un canó que solen utilitzar durant les festes majors del barri, "com a símbol de resistència i "per advertir que la Barceloneta es defensarà d'aquests atacs com sigui", ha dit a Efe el president de l'associació de veïns del barri, Oriol Casabella.

Estranyesa entre els turistes

Es dóna la paradoxa que, com en les manifestacions anteriors, els turistes asseguts a les múltiples terrasses que inunden el passeig Joan de Borbó es pregunten estranyats quin és el motiu de la protesta i, fins i tot, fan fotos i vídeos als manifestants.
La manifestació d'aquest dissabte s'ha convocat un dia després de la reunió de la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, amb els veïns, en què no es va arribar a cap solució que satisfés els veïns, que van arribar fins i tot a escridassar la regidora.
Els veïns amenacen de continuar amb les mobilitzacions tots els dimecres i dissabtes, fins que es doni una solució satisfactòria per a ells a aquest conflicte.
Segons dades municipals, durant aquest agost s'han rebut 50 queixes per molèsties originades des de pisos turístics a la Barceloneta, enfront de les 14 del mateix mes de l'any passat, mentre que al juliol n'hi va haver 37 (19 el juliol del 2013).

No hay comentarios:

Publicar un comentario