View My Stats

jueves, 28 de agosto de 2014

Què es pot fer contra el turisme ‘low cost’?

Encara no fa dues setmanes que els veïns de la Barceloneta es van plantar i van dir prou al model turístic low cost que regna al seu barri. Avui les seves mobilitzacions han aconseguit que l’Ajuntament de Barcelona creï tres equips extraordinaris d’inspecció de pisos turístics i que augmenti la presència policial i dels agents cívics. També que es posi en funcionament un protocol diferenciat en el servei de recepció de trucades ciutadanes i la creació d’una taula de seguiment del cas. 

Sònia Recasens: “Seria un greu error que la ciutat digués que no vol turisme”

¿Hi ha el perill que el lema "Tourists, go home" s'estengui a tota la ciutat, com es pot veure aquest dissabte amb la manifestació que té el suport de la FAVB?
Seria un greu error que la ciutat digués que no vol turisme. Una ciutat que gestiona tants milions de turistes, que generen tanta riquesa i genera tants treballs indirectes, no ho pot minimitzar. Si Barcelona ha superat aquesta crisi millor que altres ciutats és per la nostra economia diversificada. És a dir, tenim una mica d'indústria, una mica de serveis i una mica de turisme. Ara, és veritat que hi ha algunes zones més pressionades pel turisme, com Ciutat Vella, on es barregen l'economia submergida, els pisos turístics il·legals i un incivisme propi dels llocs de platja.
Què faran els pròxims anys des de l'Ajuntament amb el turisme?
La nostra funció a partir d'ara és preservar el destí turístic de Barcelona. Fa 20 anys no ho era i ara sí, és innegable, gràcies a la feina de promoció. Ara la nostra feina és preservar el que ja tenim, i per això hem impulsat diferents mesures.

No hay comentarios:

Publicar un comentario