View My Stats

sábado, 13 de septiembre de 2014

ja els tenim aquí. A on sino?

Manifestación en el Raval del grupo de ultraderecha Alianza Nacional, durante la Diada 2014 

Manifestacions feixistes i antifeixistes es troben al Raval

Els ultres admeten que han punxat en assistència a la seva marxa al Raval

La manifestació feixista convocada per Alianza Nacional ha reunit més periodistes que manifestants. Rodejats per un fort contingent policial que els ha mantingut encapsulats en tot moment, i onejant alguna bandera preconstitucional amb l'àguila franquista, han sortit des de la rambla del Raval i han arribat fins a l'estàtua de Colom, cap a la una del migdia.

Les úniques escenes de tensió s'han viscut quan alguns participants a la contramanifestació antifeixista, un cop aquesta ja havia quedat desconvocada, han intentat pel seu compte acostar-se als d'Alianza Nacional per increpar-los. Els Mossos d'Esquadra ho han evitat amb un cordó policial que els ha barrat el pas al final de les Rambles.

Mig miler a la contramanifestació antifeixista

La concentració en protesta contra aquesta marxa feixista, convocada per la plataforma Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) sí ha reunit més persones, prop de mig miler. S'han donat cita a les deu del matí per mostrar el seu rebuig en un acte que ha comptat amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i del sindicat UGT. També dels diputats d'EUiA David Compañón i de la CUP David Fernàndez.

Fernàndez ha lamentat que el departament d'Interior hagi "caigut en la provocació" i hagi autoritzat la manifestació ultra pel centre de Barcelona. Segons Fernández, el Govern té "instruments jurídics i legals per desplaçar la manifestació, tal com es fa el 12 d'octubre".

El diputat ha recordat que incitar a l'odi racial i a la persecució per motius polítics "està penat pel codi penal" i, per tant, "totes aquestes expressions s'han de perseguir amb la màxima contundència". A banda, el líder d'Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, "va estar al darrera de l'assalt a la llibreria Blanquerna" a Madrid durant la Diada de l'any passat.

Tant Fernàndez com Compañón, tots dos membres de la comissió de seguretat d'Interior al Parlament, s'han mostrat molt crítics tant amb l'autorització de la marxa com amb el permís per convocar-la al centre del Raval, un barri d'acollida de la diversitat cultural, "en lloc d'enviar-los lluny" com es fa habitualment.    


Concentración antifascista en el Raval contra la marcha del grupo de ultraderecha Alianza Nacional, durante la Diada 2014

Unitat contra el Feixisme i el Racisme condemna l'autorització d'una manifestació d'Alianza Nacional per l'Onze de Setembre

UGT se suma a la condemna per l'autorització d'una manifestació de Democracia Nacional

Diada 2014: Tensión en la manifestación ultraderechista en el Raval

Sindicatos y entidades piden a Interior que prohíba manifestación nazi Diada

Sindicatos y entidades piden a Generalitat prohíba manifestación nazi Diada

La CUP insta al Govern a rectificar el aval a la manifestación de Alianza Nacional 

La CUP pide a Espadaler que prohíba la manifestación fascista de la Diada

No hay comentarios:

Publicar un comentario