View My Stats

sábado, 13 de septiembre de 2014

Es rehabilitaran 100 habitatges a Ciutat Vella 

Es rehabilitarà prop de 100 pisos a Ciutat Vella 

Pis pendent de rehabilitar a Ciutat Vella 

L’objectiu del pla Dintres, és  rehabilitar a Ciutat Vella finques que es troben en males condicions, en un districte amb un parc d’habitatge envellit, on prop del 70% de les finques són anteriors al 1900.

Fins a dia d’avui  14 finques  ja s’han rehabilitat, 28 estan en obres i la resta en tràmits. A més s’està ultimant la compra de tres edificis més, en total haurà cpmprat 10 finques i rehabilitat 96 pisos que es destinaran a ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible, és a dir, que el preu no accedeixi d’un terç del sou del llogater.
Les principals deficiències que s’han trobat els inspectors del districte són condicions d’insalubritat, manca d’aigua corrent i llum, humitats o problemes estructurals. Per facilitar amb màxim la rehabilitació d’aquets edificis des del consistori s’han posat les màximes facilitats per sufragar el cost de les obres amb carències de fins a 5 anys. Tot i així el propietaris de 15 finques han estat sancionats per no accedir a rehabilitar-les. Unes multes, que segons la regidora Mercè Homs, tenen un efecte dissuasiu.
El Pla Dintres però pretén ser un instrument dinàmic i fins al moment hi ha oberts  722 expedients per manca de conservació de les finques. Són problemes menys greus però si no s’actua s’inclouran també en el procés de rehabilitació.

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario