View My Stats

domingo, 18 de enero de 2015

A alguns veïns els hi serà familiar la manera de fer d'alguns del nostres politics i d'alguns membres de la guardia urbana del nostre districte

El 33 fa història amb l'emissió de 'Ciutat morta' sobre el 'cas 4-F'



L'emissió, dissabte, del documental Ciutat morta, premiada pel·lícula de Xapo Ortega i Xavier Artigas, al programa Sala 33, va disparar les audiències d'El 33, que va superar la seva germana gran, TV-3, i es va convertir en el programa més vist de dissabte a Catalunya, amb 569.000 espectadors i una quota de pantalla del 20%. Unes dades que fan història en el segon canal de TVC, perquè superen fins i tot els Telenotícies i l'emissió d'El peliculón d'Antena 3 d'aquella nit (365.000 espectadors). El treball, que no ha estat emès per la tele pública fins ara a causa del seu contingut polèmic i incòmode, recupera el complex i espinós cas 4-F, una festa en un edifici ocupat que va acabar amb set detinguts, diversos ferits, un guàrdia urbà en estat vegetatiu i el posterior suïcidi mesos després de la jove Patricia Heras, detinguda a l'Hospital del Mar, on va arribar al tenir un accident de bicicleta .
INCENDI A LA XARXA / L'emissió va arribar precedida de la polèmica per la mesura cautelar del jutjat 25 de Barcelona de censurar cinc minuts del documental, al considerar que algunes imatges i opinions sobre l'excap d'Informació de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Víctor Gibanel, podrien afectar el seu dret a l'honor. Cinc minuts que ja han tingut 250.000 visualitzacions a internet. Després de l'emissió, i ja de matinada, centenars de persones es van concentrar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per protestar sobre els fets, i van inundar el lloc d'espelmes en un espontani homenatge a Patricia Heras. Els espectadors tampoc van trigar a expressar la seva indignació a les xarxes socials. Així, els hashtags #ciutatmorta, #totciutatmorta i #ciutatmorta33 van ser trending topic a Catalunya i cinquè a nivell espanyol. També diversos polítics es van pronunciar sobre el cas, com Ada Colau, que va demanar a ERC i ICV que «trenquessin el silenci». Per la seva part, l'alcalde Xavier Trias, en declaracions diumenge a RAC 1, va dir que estava «incondicionalment» al costat de la Guàrdia Ubana, va acusar Guanyem d'«electoralisme» i , després de reconèixer que no va veure el documental, va sentenciar que estava rodat sota «un únic punt de vista», opinió que contrasta amb les infructuoses peticions dels autors de conèixer la versió de l'Ajuntament. En aquest sentit, Xavi Artigas, s'ha manifestat molt «content i satisfet» amb l'èxit de l'emissió, però especialment, «perquè finalment es parli del cas a nivell social i polític»

'Ciutat Morta': Un juez prohíbe la emisión en TV3 de parte de un documental sobre el 4F


El canal 33 emitió la noche del pasado sábado el documental Ciutat Morta, un trabajo que trata de esclarecer los complejos y oscuros hechos que rodearon la detención de cinco personas tras una intervención policial el 4 de febrero de 2006, el proceso judicial y el posterior suicidio de una de las detenidas, Patricia Heras.
El documental, sin embargo, no fue emitido de forma íntegra. El juzgado número 25 de Barcelona prohibió la emisión de una parte del trabajo realizado por la productora independiente Metromuster. El recorte, de cerca de seis minutos, se debe a una medida cautelar tomada por la sala al considerar que las imágenes y opiniones sobre el exjefe de Información de la Guardia Urbana de Barcelona, Víctor Gibanel, que aparecían en dicha escena podrían violar su derecho al honor, a la intimidad y a la propia imagen.
La emisión del documental catapultó a la cadena hasta cerca del 20% de share, con más de 569.000 espectadores, cuando Canal 33 sólo obtuvo un 1,6% de media durante el 2014.
'Ciutat Morta' busca arrojar luz sobre el que, según los creadores del documental, "es uno de los peores casos de corrupción policial en Barcelona, el Caso 4F, recuperando la historia del suicidio de Patricia Heras, una joven que, tras el desalojo de un edificio okupa y a pesar de que no se pudo probar que estuvo allí, es detenida en un hospital y encarcelada durante varios años". Fue financiada exclusivamente con una campaña de crowdfunding en la plataforma Verkami a partir de microdonaciones, consiguiendo 4.720€ de los 4.211€ solicitados.
El documental obtuvo un gran reconocimiento del panorama audiovisual, ganando prestigiosos premios como la Biznaga de Plata del festival de Málaga o el premio del Público al mejor largometraje en la Muestra Cinematográfica del Atlántico Alcances de Cádiz 2014, entre otros.
200 personas pidieron justicia en Sant Jaume tras la emisiónUnas 200 personas, según la Guardia Urbana, se han concentrado la madrugada de este domingo en la plaza Sant Jaume de Barcelona tras la emisión en el canal 33.
Los concentrados reclamaron que se reabra el caso ydefendieron la inocencia de los detenidos, algunos de los que fueron encarcelados.
Por su parte, Guanyem Barcelona ha exigido este domingo al alcalde, Xavier Trias, abrir "inmediatamente una investigación interna y que se depuren las responsabilidades que se deriven" sobre el caso de presuntas irregularidades policiales recogido por el documental.
La formación le ha pedido en un comunicado que atienda las demandas de los afectados por el caso, que fueron detenidos en 2006 y algunos de ellos encarcelados; Guanyem y el documental sostienen que son inocentes. Considera que deberían comparecer para dar explicaciones los partidos que gobernaban entonces -PSC, ICV y ERC- porque "también son cómplices de este silencio y de esta manipulación".


No hay comentarios:

Publicar un comentario