View My Stats

jueves, 8 de enero de 2015

Efectivitat poicial

BCN aconsegueix fer retrocedir els furts i delictes contra turistes


El nombre de turistes que trien Barcelona no para de créixer. En ple debat ciutadà sobre si els beneficis compensen els inconvenients i també sobre la descentralització del turisme a barris menys freqüentats, el que és rigorosament cert és que, de moment, els visitants segueixen concentrant-se als districtes de Ciutat Vella i l'Eixample. És en aquestes dues àrees on s'han redoblat els esforços de la Guàrdia Urbana per frenar els robatoris als estrangers. I les dades revelen que aquesta ofensiva està donant resultats positius.
En el transcurs dels nou primers mesos del 2014, el nombre de víctimes de delictes i furts ha baixat un 18,3% respecte al mateix període de l'any anterior. La gran majoria d'aquestes víctimes eren estrangeres. Aquesta xifra confirmaria el descens del 2013, que va tancar l'any (en aquest cas complet) amb un 9,6% menys de víctimes respecte al 2012. Les 7.169 persones menys que han patit un robatori fins al 30 de setembre contrasten amb aquest increment de visitants de la ciutat de Barcelona.
WEBS AMB ALERTES / La fama de ciutat insegura entre els nouvinguts preocupa l'ajuntament, admet el primer tinent d'alcalde de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat, Joaquim Forn. Fa uns tres anys, Barcelona va començar a aparèixer en webs d'ajuda al viatger com un lloc on era absolutament necessari vigilar la cartera i la maleta, una fama gens agradable tenint en compte el que representa el mannà turístic per a la ciutat. Per evitar-ho van començar a reunir els cònsols dels països que exporten més visitants.
Volien saber què les explicaven els seus conciutadans, amb quins problemes es trobaven al convertir-se en víctimes d'un lladregot o d'un altre pispa que els prenia part dels seus objectes personals.
«Seguim reunint aquells cònsols almenys dues vegades a l'any. Els de França, el Regne Unit, Alemanya, Holanda o Itàlia són alguns d'ells, a més dels de la Xina o el Japó. La nostra intenció és ampliar el nombre d'interlocutors de països asiàtics», comenta Forn. D'aquestes converses en sorgeix una col·laboració que als ulls de l'ajuntament és molt fructífera perquè també permet saber amb què es troben els estrangers als carrers de la capital.
COORDINACIÓ AMB ELS MOSSOS / El tinent d'alcalde subratlla que la coordinació amb els Mossos d'Esquadra és també molt bona. El Grup de Delinqüència Urbana (GDU) de la Guàrdia Urbana del districte de Ciutat Vella, format per un total de 30 agents de paisà que pentinen els carrers de la zona per enxampar sobretot autors de furts, col·labora cada vegada més amb la policia autonòmica. Fonts policials expliquen que en el transcurs dels pròxims mesos aquest intercanvi d'informació anirà a més també en altres districtes de la ciutat.
Barcelona tancarà segurament aquest any amb un nou rècord de pernoctacions. En el transcurs dels nou primers mesos, segons dades de Turisme de Barcelona, s'han registrat gairebé sis milions de visitants que almenys han dormit una nit en un hotel. A aquests s'hi han de sumar els que arriben a bord d'un creuer. Una altra dada rellevant és que s'incrementa el volum de turistes espanyols (5% més), es recupera el dels italians i es confirma la tendència a l'alça dels francesos. No obstant, el rànquing l'encapçalen els visitants del Regne Unit, seguits dels dels Estats Units.
PERCEPCIÓ DEL VIATGER / La variació del nombre de víctimes entre els primers nou mesos del 2014 i el mateix període del 2013 arriba a descensos de dos dígits als principals països emissors. Per exemple a França, amb el 20,2%, o el Regne Unit, amb el 19,8%. Les facilitats per posar una denúncia per robatori als mateixos hotels, al contrari del que es podria esperar, no han repercutit en xifres negatives.
Pel que fa a l'enquesta sobre la percepció que tenen els turistes sobre la seguretat a la ciutat, que s'elabora entre aquells que han pernoctat en un hotel almenys una nit, la nota que va resultar de consultar 3.632 persones el 2013 va ser de 7,46 sobre 10.

No hay comentarios:

Publicar un comentario