View My Stats

sábado, 31 de enero de 2015

Mes queixes pels sistemes de detenció

Investigació sobre una detenció dels Mossos



 En les imatges es distingeix quatre agents dels Mossos d'Esquadra reduint de manera contundent un jove, que acaba de cara avall a terra. El director de la policia autonòmica, Albert Batlle, es va afanyar ahir a demanar que ningú tregui «conclusions precipitades».
Segons la versió de la policia autonòmica, l'arrestat, de 22 anys, d'origen dominicà i amb antecedents policials, com va informar Batlle, s'hauria negat que els agents es quedessin amb un iPad que van sospitar que era robat, i la seva resistència va degenerar en la contundent detenció (vegeu el vídeo a www.elperiodico.cat). Batlle va desmentir d'aquesta manera la versió que defensava que el detingut hauria estat reduït pel simple fet de reclamar als agents que s'identifiquessin. El director de la policia va afegir que l'home va renunciar a una revisió mèdica al·legant que no tenia lesions i que, per ara, no ha presentat cap denúncia contra el cos policial.
La patrulla, sempre segons la versió oficial, va sospitar que el jove estava intentant vendre una tablet al carrer del Pou de la Figuera que creien que podia ser robada. Es van quedar amb el dispositiu i li van demanar que demostrés, amb un rebut, que era de la seva propietat. A l'intentar evitar que els agents se n'anessin amb l'iPad és quan es va produir la reducció i la posterior imputació d'un delicte d'atemptat a l'autoritat, encara que les imatges -tres minuts de durada-, almenys les que s'han fet públiques, no conviden a pensar que el jove agredís a ningú.

Asuntos Internos de los Mossos d’Esquadra investigan las circunstancias en que el miércoles un grupo de agentes detuvo haciendo uso de la fuerza a un joven dominicano de 22 años en la plaza del Pou de la Figuera, del distrito barcelonés de Ciutat Vella. Una grabación en vídeo de un vecino colgada en la red confirma que los agentes redujeron al joven en plena calle y que acabó detenido. El director general de los Mossos, Albert Batlle, confirmó que ordenó la apertura de una información reservada tras el visionado del citado vídeo. El síndic de greuges, Rafael Ribó, también abrirá una investigación.

Batlle dijo que no iba a emitir juicios de valor sobre la actuación policial pues para confirmar si lo hecho por los agentes se ajusta a los protocolos lo determinarán las conclusiones de Asunto Internos. "En todo caso –dijo el director de los Mossos-, quiero dejar claro que no resultó nadie lesionado, hasta el punto que el detenido no quiso ser atendido por los médicos porque alegó que no tenía herida alguna". 

No hay comentarios:

Publicar un comentario