View My Stats

sábado, 31 de enero de 2015

investigacio sobre la actuacio

El Síndic obre una investigació per la "possible actuació desproporcionada" de quatre mossos




La Divisió d'Afers Interns dels Mossos d'Esquadra ha obert una investigació per aclarir l'actuació de quatre agents que van reduir un noi, a que se li van tirar a sobre després que suposadament els demanés el número de placa, en una intervenció gravada en vídeo per un veí.
La informació reservada iniciada pels Mossos està destinada a estudiar la detenció i comprovar si s'ha produït o no mala praxi per part dels agents de la comissaria de Ciutat Vella. Fins llavors, el cos ha declinat fer cap valoració perquè encara es desconeix el cas.
La intervenció policial, que va ser gravada en vídeo des d'un balcó per un veí, va tenir lloc el dimecres 28 de gener cap a les 22.30 hores de la nit a la plaça del Pou de la Figuera de Barcelona, al Casc Antic, quan dos agents que anaven en moto van identificar un noi.
Segons la versió d'alguns testimonis, que reprodueix el setmanari 'La Directa', el noi va demanar llavors als agents que li facilitessin el número de placa.
Aleshores els dos agents que el van identificar, que duien el casc d'anar en moto posat, i dos mossos que van sortir d'un cotxe patrulla que estava al costat del noi, se li van llançar a sobre per reduir-lo.
En les imatges del vídeo domèstic gravat per un veí des d'un balcó es pot apreciar com un dels agents agafa pel coll el noi i els altres tres se li llancen a sobre per aconseguir tirar-lo a terra, cosa que finalment aconsegueixen després d'una ràpida intervenció, després de recórrer uns quants metres mentre forcegen.
En el vídeo se senten crits d'alguns veïns, que es queixen de l'actuació policial amb expressions com "esteu gravats" i "us està gravant tot el barri", així com insults dirigits als agents.

No hay comentarios:

Publicar un comentario