View My Stats

domingo, 26 de abril de 2015

El Raval s'uneix per la inserció laboral

Respectar els horaris a la feina, ser responsable, mantenir un ordre adequat en l’ambient de treball o saber comunicar-se amb els companys o els caps són fonaments de la cultura laboral per a qualsevol treballador. En l’associació Estel Tàpia, aquestes són les primeres matèries que s’intenten ensenyar als seus usuaris.

A l’aula formativa d’Estel Tàpia els ajuden a “reprendre el camí per situar-se dins de la societat, fer el pas de l’exclusió a la inclusió”, en paraules de la seva directora, Thelma Gil. Prop d’una seixantena de persones segueixen en aquesta entitat un itinerari formatiu prelaboral amb la intenció d’adquirir les capacitats necessàries per poder optar a un lloc de feina. Ho fan mitjançant una part teòrica, però també amb la pràctica, introduint “un petit simulacre de la vida quotidiana que podríem trobar en un lloc normalitzat de treball”. Estel Tàpia també té un centre especial de treball, on tres treballadors contractats confeccionen els productes que els encarreguen prop d’una trentena d’empreses compromeses.
Aquesta és una de les 17 entitats que formen la Xarxa Laboral del Raval, que treballa de forma conjunta per inserir laboralment els seus veïns més necessitats, fent una planificació conjunta de la formació i compartint ofertes laborals. Paral·lelament a aquesta xarxa, que el 2014 va atendre 257 beneficiaris, el projecte Itaka treballa per obrir les portes del mercat laboral als joves d’entre 16 i 20 anys del barri.
Durant el darrer any 27 joves van participar en les accions del projecte, tant en l’àmbit de la formació com en experiències prelaborals, pràctiques i insercions. Tres d’ells treballen ara per al barri gràcies al programa “Pinta persianes”, que pinta i neteja les persianes dels comerços que ho demanen.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario