View My Stats

domingo, 24 de enero de 2010

Els problemes proliferen

Reconeixem que aquests darrers dies hem estat una mica inactius però, encara que no sempre ho publiquem al bloc, els problemes no han deixat mai de proliferar al Raval. Aquí teniu uns quants exemples més:

Aprenents de delinqüents

Tràfic de drogues

Robatoris a vivendes

Pisos pastera y problemes mil

Això ens sembla indicatiu del fracàs de les polítiques –si és que mai n’hi ha hagut alguna cosa que pugui merèixer aquest nom- aplicades al barri durant anys i anys. Ja fa algun temps que la campanya de les pancartes “Volem un Barri Digne” està tractant de cridar l’atenció dels que tenen el poder de canviar les coses perquè busquin solucions efectives per evitar que aquest polvorí en què s’està convertint el Raval ens acabi esclatant davant dels nasos.

Però ells estan molt ocupants amb allò de les olimpíades d’hivern.

22 comentarios:

  1. I ara l'incendi al carrer del Carme,en un pis patera amb 40 inmigrants,que vol el magnific ajuntament,que es cremi el Raval sencer? com
    que son incapasos de solucionar res, aixo seria
    la seva solucio,encara i podrien muntar un gran
    tinglado amb neu portada amb tren desde siberia,
    Diguemla ven grosa,perque son capasos de tot per
    sortir als mitjans.Les persones es lo que menys els importa.

    ResponderEliminar
  2. Sr.Hereu,podria proponer el Raval para instalar el cementerio nuclear,no creo que fuera mas peligroso de lo que hay ahora.

    ResponderEliminar
  3. Darrerament,el que està proliferant són els robatoris de canonades de plom i de coure dins les finques habitades.Dijous 14 a quarts de 8 del matí, a la fica d´Hospital 103, una lladre s´enduia el botí ja mencionat després d´accedir al pati interior per una finestra de l´escala;en aquest cas sense risc per la integritat de la finca perquè eren sobrants d´alguna reparació. El mateix dia, la finca d´Hospital 87 es despertava sense aigua ja que el lladre havia accedit al quartet dels dipòsits del terrat i havia tallat un tros de la canonada que proveia als immobles. I el 5 de novembre, a la finca d´Hospital 107, tres lladres van intentar tallar la canonada del gas que alimenta els pisos de la finca, al voltant de les 11 h.provocant una fuita de gas important que va obligar a desallotjar els veïns i a intervenir als bombers.
    El risc és evident,qualsevol dia ens quedarem fins i tot sense pis!

    ResponderEliminar
  4. Se repite la historia, menores presuntamente delincuentes, en edificios que el Ayuntamiento y su mano ejecutora PROCIVESA-FOCIVESA, proyectan actuaciones urbanísticas.
    Muerte psicológica a los vecinos para que no opongan resistencia. http://3.bp.blogspot.com/_JziunrcxP1c/SgcNd2U6AkI/AAAAAAAAAIc/Z7NnZhUe7vU/s1600-h/25+Nov.+03+desalojo+3+moros+CV.jpg

    ResponderEliminar
  5. Que casualidad los reportajes con el incendio.

    http://www.lavanguardia.es/sucesos/noticias/20100124/53876094547/incendio-en-un-piso-patera-del-raval-barcelona-bomberos-carme.html

    Anónimo de las 08:05

    Yo acumulo unas 30 denuncias por robos en mi local y ninguna sin resolver.

    Me siento como el burro atado a la noria que enriquece a los ladrones de Arriba Millet 30 Millones €, Luigi PSC-CiU 47 Millones €, IVA ¿PROCIVESA-FOCIVESA? 25 MILLONES €; y los de abajo, los ilegales (pero consentidos).

    ResponderEliminar
  6. En uno de los articulos se comenta el menudeo de drogas que hacen los subsaharianos. Es un problema no solo del Raval, sino tambien del Gotico (donde vivo). Se les podia encontrar en la calle Avinyo, como menciona el articulo, pero ahora tambien se han desplazado a la calle Ample. A partir de las siete o las ocho de la tarde se colocan tranquilamente en frente de bares frecuentados por turistas y amantes de la juerga nocturna (los bares son el Chekere Jazz y el Ryan's). Alli esperan a sus clientes. Se van cuando viene la policia y reaparecen al cabo de nada. Y es que no van a perder su negocio.

    Y es aqui donde a mí me gustaria decir que se debería perseguir no solo la venta de drogas, sino tambien la compra. Es imposible quitarse de encima a los trapicheadores si cada noche tienen clientes dispuestos a comprarles un poco de "género" para seguir la "fiesta". Un ayuntamiento realmente preocupado por el distrito lucharía para que fuera un lugar donde la prioridad la tuvieran los vecinos. Hereu y Itziar lo dicen porque las palabras se las lleva el viento, pero luego actuan en otra dirección porque mucha de la mierda que tenemos en Ciutat Vella es la cara oculta de algunas cosas por las que han ellos han apostado fuerte desde el ayuntamiento como por ejemplo es el turismo de masas como motor de la economia de la ciudad.

    ResponderEliminar
  7. El piso incendiado no era un piso patera; está ilegalmente ocupado por menores y jóvenes magrebis. Es el mismo edificio desde el que acceden a las azoteas de las fincas colindantes para robar, tal como denuncia el otro artículo de El Periódico.

    ResponderEliminar
  8. Lo de la venta de drogas debería ser tan fácil como esto:

    -Hola, quiero coca.
    -Aquí tienes. Son 30 euros.
    -Soy policía, quedas detenido.

    ¿Véis que fácil? Lo único que necesitamos es quitar de enmedio a toda una serie de políticos y perroflautas que prefieren eternizar el problema con una serie de absurdos argumentos legales.

    ResponderEliminar
  9. QUE VERGONYA AVUI HE PASSAT AMB LA MEVA FILLA PEL CARRER SANT PAU I ESTAVA PLENA DE PROSTITUTES I CLIENTS EN PLE CARRER I A LES 4 DE LA TARD,POBRES VEÏNS AGUANTAR AIXÒ A TOTA HORA ,ELLOS ELS QUE VIUEN ALLI SÓN UNS VEÏNS DIGNES COM QUALSEVOL DE BARCELONA AIXÒ NO HI HA DRET

    ResponderEliminar
  10. Para empezar a comprender muchas cosas de las que pasan en Barcelona, en el Raval, se ha de tener buena información, como la que se aporta desde el siguiente enlace:

    http://www.lagrancorrupcion.blogspot.com/

    Después de leído comenzareis a comprender por que FELIX MILLET, tras ser condenado por el caso de RENTA CATALANA, se le permite que siga estafando, y sea condecorado por todas las administraciones, y declarando confesa mente culpable, sigue en libertad, pues si ya social mente se le perdono una vez, se le puede seguir perdonando, para eso pagamos unos impuestos solidarios.

    ResponderEliminar
  11. Arrel d'aquet ultim comentari,jo tambe entenc perque el Sr.Hereu no dona importacia al munt de (merda) amb perdo, que i ha al Raval,dons mira que a la plaça St.Jaume tambe fa molta pudor, es de una altra manera,la tenen sota l'alfombra,i de tant en tant surt, com que el funcionari que suposadament repasava les auditorias del Palau era el gendre del Sr. Montull,aixo ja es el perque de tot plegat.

    ResponderEliminar
  12. El poble te forca i ens hem de fer valer. Amb els nostres impostos paguem el sou de tots aquest inutils, i amb el nostre vot es perpetuan,ens hem de revelar demanar dimissions ,sortir al carrer i sobre tot no tornar a votar als socialistes,vot nul com ells.

    ResponderEliminar
  13. Cal recordar que en aquesta finca queda algun veí,i ho deuen estar passan molt malament.No hi ha justícia i si hi ha es molt lenta.

    ResponderEliminar
  14. I que els importa als politics que els veins
    o pasin malament,ells pasen de tot i de tothom,
    sols els importa la seva poltrona,quin fastic.

    ResponderEliminar
  15. Sou tots una colla de feixistes

    ResponderEliminar
  16. Cuando fallan los argumentos, la progresía, y los pijo-okupas acostumbran a tener en la punta de la lengua un veneno, una palabra multiuso que actualmente está muy moda para insultar; “fascista” (consejo: deberían revisar su origen y significado).

    “Cuando las palabras se pudren, más vale optar por el silencio”.
    Xavier Antich

    ResponderEliminar
  17. Anónimo 31-1-10 08:22

    SIMPLE

    Infórmate:

    http://lagrancorrupcion.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  18. Potser si que ens hem tornat uns feixistes o uns racistes pero la culpa no es nostra unicament, las males politiques fan molta pressió, sobre tot a barris que ja tenen problemes,i et sens sol davant les administracion quan tens problemes i surt la bestia que tots tenim dintre.Alguns son uns hipocrites i diuen al que queda be i altres estem fins als bemols i diem al que pensem

    ResponderEliminar
  19. Es feixista intentar que el caos, la corrupció i la delinqüència no s´instal.lin en les nostres vides, denunciant-lo públicament? Hauré, doncs, de revisar i modificar el concepte de feixisme que havia interioritzat. Darrerament, he hagut de modificar tants: un polític ja no és una persona que vetlla pel bé comú, sinó pels interessos d´uns quants, sobretot, els seus; les ideologies han deixat d´existir (la que prevaleix és la d´arribar a la poltrona); el debat ha desaparegut, només la dequalificació serveix per rebatre al que no pensa igual; els valors i continguts humanistes arribaran més fàcilment a l´alumnat si tots disposen d´un ordinador; els delinqüents de gran alçada, s´assemblen molt a respectables senyors; la independència de la premsa és proporcional a les subvencions que rep de l´administració; la independència del poder judicial està regulada des dels partits polítics; la pobresa també és un negoci; les associacions cíviques i socials, en gran part, serveixen per justificar el que fan malament les institucions o bé per escalar posicions al món de la política; votar ja no serveix per res, perquè la democràcia està condicionada per una llei electoral que sempre afavoreix als mateixos; ser honest i treballador juga en contra de qui ho és perquè només comporta tenir deures; els governs són sucursals de les multinacionals; si els territoris es reestructuren (estat- autonòmies-comarques-vegueries...) és per multiplicar el nombre de funcionaris i polítics que, en la pràctica, no tenen cap responsabilitat, perquè les qëstions a resoldre sempre són competència d´un altre; ser d´esquerres, permet qualificar de feixistes als que qüestionen la seva mala praxis; la dreta fa pudor de resclosit; de la immigració, en treu profit tothom, empresaris sense escrúpols, "buenistas", i racistes...
    Aturo aquí aquesta reflexió desmoralitzadora i proclamo que, gràcies al carnet antifeixista del que disposen alguns, se salvarà la humanitat.

    ResponderEliminar
  20. No creieu que magnifiqueu els problemes socials del vostre barri?. Mireu qualsevol reportatge del Raval dels 80 (n'hi ha un de TV3 que va ser premiat en diverses ocasions), i el paisatge era molt més depriment del que les vostres ments s'estan imaginant.
    Estic d'acord en que el Raval no és el paradís (no ho és cap barri, per molt que els ionkis no es xutin al carrer, també hi ha molta desgràcia i marginalitat a la resta dels barris), però exagereu molt perquè no us agrada veure pobresa i marginalitat. En realitat, el que passa és que no sabeu com fer-li front o com transformar les complexitats en oportunitats i les respostes fàcils ja us estan bé.
    La tirania de l'estètica us té captius. Fins al punt que arribareu a plantejaments feixistes d'odi al feble, de violència arbitrària i indiscriminada contra el més dèbil. Ja veieu que no és una expresió etèria, sinó que denomina respostes fàcils a problemes complexos -i els progres les sabem definir, si cal.
    En general, teniu els mateixos problemes que la resta de catalans i espanyols. Teniu una visió limitada i no us han ensenyat a mirar una mica més enllà. Jo he viatjat pel món i he vist llocs amb molta més drogadicció i molta més prostitució al carrer, però hi ha solucions per tot a més que es poden amortir els efectes socials d'aquests problemes fàcilment. El feixisme també és autocràtic, no mira cap enfora a veure com resolen els problemes els altres paisos.

    ResponderEliminar
  21. Anónimo del 17 de febrero, celebro que tu discurso sea “cívico” aunque discrepe en el contenido. Para justificar una situación no podemos caer en el tópico de “cualquier tiempo pasado fue PEOR”, ya que, de esta forma el mundo no avanzaría ni evolucionaría.

    Un ejemplo fácil: Imaginemos, que este foro es de “trabajadores” que comentan la precariedad laboral actual y, uno de los foreros comentase “no sé de qué os quejáis, no olvidéis que en tiempos pasados existió la esclavitud, y muchos más abusos”. Creo que este comentario estaría totalmente fuera de lugar y por supuesto no sería válido, y menos, para una persona que se califica como “progre”, ¡PIÉNSALO!.

    Ciertamente El Raval NO es un paraíso (aquí coincidimos).

    Otra de las justificaciones que expones, es que, debido a los viajes que has realizado, has visto lugares mucho más degradados que este, nuevamente manifiestas que en el Raval “no estamos tan mal, ya que hay barrios peores”. Tal y como he comentado antes para justificar una situación NO podemos caer en otro tópico: “comparar una situación con otra PEOR”. Seguramente hayas visto lugares bastante mejores ¿Porqué no comparar nuestro barrio con estos que son mejores? y de esta forma podrías entendernos mejor.

    Al hablar de marginalidad y pobreza, expones que NO sabemos como hacerle frente. Siento discrepar nuevamente, ya que, entiendo que quien debe hacer frente a estas situaciones son nuestros gobernantes que representan a “todos” los ciudadanos.

    ¿Y a ti, te gusta ver pobreza y marginalidad? Seguro que has contestado que no (nuevamente coincidimos) PORQUE, el hecho de ver estas situaciones “confirma” que hay un problema, que no solo NO se soluciona sino que además se está agravando ¿No sería mejor que se solucionase de forma seria y contundente y con programas realmente eficaces y con resultados?.



    Creo que es lícito exigir un barrio digno (“para todos”), y por supuesto, sin olvidar a los más pequeños que están creciendo entre jeringuillas y drogas.

    ResponderEliminar
  22. No magnifiquem, no! Estem parlant d´incompliment permanent de les lleis, tot i tenir lleis molt toves. I una de les causes del problema és, precisament,que els progres de l´Administració han considerat que els problemes es poden deixar instal.lar tots plegats a un mateix barri i s´ho miren des del mateix punt de vista que t´ho mires tu quan viatges.Un altre gran problema dels progres sembla ser que sabeu definir molt bé els problemes però no en teniu ni idea de com resoldre´ls. Tu creus que els nostres polítics han mirat mai enfora per veure com es resolen problemes? Aquí ens arriben amb retard i en tot cas, copiem dels errors que s´han comés a diverses pats del món però no volem saber res de com s´han resolt.
    Com et sembla que puc aprofitar l´oportunitat que m´ofereix que em despertin els crits de les víctimes d´un robatori en plena nit? I l´oportunitat que m´ofereix tenir instal.lats els delinqüents a la porta de casa cada dia? T´autoanomenes progre i només fas demagògia simplista. Es veu de lluny que desconeixes la realitat de la qual et permets opinar.
    Si ens molestés tant la pobresa, per què et penses que ens hem instal.lat aquí? Què has trobat en les nostres denúncies que et faci pensar que odiarem als dèbils? Tu sí que tens respostes fàcils per problemes complexos! Continua viatjant si vols, encara que no et serveixi per aprendre res.
    Per cert, on vius?

    ResponderEliminar