View My Stats

martes, 5 de agosto de 2014

El 56% de les terrasses de bars i restaurants de Barcelona incompleixen la normativa municipal

Mas de la mitad de las terrazas de los bares de Barcelona incumplen la normativa 

El 56% de les terrasses de bars i restaurants de Barcelona incompleixen la normativa municipal 

  Durant els sis primers mesos de l'any, l'Ajuntament de Barcelona ha retirat la llicència a 268 terrasses de bars i restaurants per incomplir la normativa municipal que regula aquests establiments a la via pública. Des de finals de juliol, els informadors municipals han iniciat els expedients administratius i el corresponent tancament d'aquestes terrasses que no disposen d'autorització per instal·lar-se a la via pública. Fins al moment, se n'ha retirat el mobiliari a 14, situades al districte de Ciutat Vella. Es preveu que el gruix d'aquests tancaments es concentri al setembre. A més, s'han denegat 900 sol·licituds de llicència més.

A dia d'avui, hi ha un total de 4.501 terrasses de bars i restaurants a Barcelona. De les quals, el 56% no compleixen al 100% amb l'ordenança posada en marxa a principis d'any. La majoria acumulen infraccions per mantenir elements adossats a la façana, com ara botes de vi, mostrar publicitat al mobiliari o disposar d'elements fixos no retirables, tal com marca l'ordenança.

Les dades són resultat de les dues onades informatives impulsades des del febrer per l'Ajuntament de Barcelona amb l'objectiu de donar a conèixer la nova normativa als empresaris del sector. Precisament, el tercer tinent d'alcalde, Antoni Vives, i el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chias, han presentat aquest dimarts en roda de premsa la nova acció informativa de reforç planificada conjuntament. El Gremi visitarà totes les terrasses per explicar les novetats que incorpora la normativa, que pretén ordenar i delimitar la seva instal·lació a l'espai públic.

Es crearà, a més, una oficina per resoldre dubtes al voltant de l'ordenança, sense que calgui formar part del Gremi per accedir-hi. Dos advocats i un enginyer tècnic seran els encarregats de respondre els dubtes que els empresaris facin arribar per telèfon o correu electrònic.


No hay comentarios:

Publicar un comentario