View My Stats

lunes, 18 de agosto de 2014

Ofensiva de BCN contra els clubs cannàbics

Barcelona ordena el cierre de 49 clubs cannábicos para frenar su proliferación

PPC y PSC acusan a Trías de proliferación de clubes cannábicos en Barcelona

Collboni responsabilitza Trias de la "proliferació" de clubs del cànnabis a Barcelona 

El Ayuntamiento de Barcelona ordena el cese de actividad de una cincuentena de clubes cannábicos

Ajuntament de Barcelona va voler escenificar ahir la seva nova croada contra els clubs cannàbics amb l'anunci de l'ordre del cessament d'activitat de 49 de les 145 associacions de les quals té constància a la ciutat. Aquestes ordres, que va fer públiques ahir, en ple agost, el primer tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Joaquim Forn en persona, s'emmarquen en l'operació Sàtiva, en la qual s'ha inspeccionat la totalitat dels clubs coneguts i ja s'ha procedit a precintar-ne 13 «per fer cas omís de l'ordre de cessament».

L'ofensiva municipal arriba enmig de la polèmica sorgida els últims mesos per la proliferació de clubs a la ciutat -alguns dels quals funcionen directament com a punts de venda de droga- sense que l'ajuntament posés veto ni regulés el sector i, sobretot, per la conversió de la ciutat en una destinació de turisme cannàbic en tota regla, «fins i tot millor que Amsterdam», segons anuncien algunes webs promocionals d'aquests locals, ara al punt de mira. Que la ciutat sigui la capital mundial de la sangria podria arribar a passar, però que ho sigui de la marihuana és una cosa molt diferent.
Entre dimarts i ahir el municipi va procedir a precintar 13 d'aquests locals -deu a Ciutat Vella i tres a Horta-Guinardó- per «deficiències greus», segons fonts municipals, i set més ja han tancat voluntàriament (després de rebre l'ordre, això sí). Els altres 29 han de tancar i solucionar les deficiències detectades, per la qual cosa s'exposen a ser precintats si no ho fan en el termini de 48 hores, de manera que hi pot haver més clausures els pròxims dies.
Segons informen fonts municipals, en les inspeccions s'ha considerat greu que els clubs no hagin comunicat la seva activitat a l'ajuntament -no requereixen llicència d'activitat, només una comunicació al consistori-, que la seva activitat no respecti els seus estatuts, que no es compleixin les condicions de salubritat i ventilació i que hi hagi queixes veïnals. En molts dels 49 locals amb ordre de cessament es donava la circumstància que la sortida de fums no tenia lloc a la teulada sinó a la façana, cosa que generava molèsties òbvies a la resta de residents a l'immoble.
MÉS QUE CÀNEM / Entre les irregularitats que han estat detectades per Forn també hi ha la publicitat i la captació de clients -principalment entre els turistes-, la venda a menors, la venda a no socis, la venda d'altres substàncies estupefaents o la realització d'altres activitats com la venda de begudes. «Molts dels espais actuaven com a locals de pública concurrència», va assegurar el tinent d'alcalde, que va afegir que només s'havia actuat contra aquelles associacions que incomplien la normativa, un 34% del total.

No hay comentarios:

Publicar un comentario