View My Stats

martes, 26 de agosto de 2014

Trias es reuneix aquesta nit amb els veïns de la Barceloneta

Trias es reuneix amb els veïns de la Barceloneta

Trias se reúne esta noche con los vecinos de la Barceloneta

Trias se reúne con vecinos de la Barceloneta por el conflicto del turismo 

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, es reunirà aquest dimarts amb representants dels veïns del barri de la Barceloneta arran de les protestes veïnals motivades per la proliferació d'apartaments turístics il·legals a la zona.
Segons han informat a Efe fonts veïnals, l'alcalde ha convocat la reunió a les 21.00 hores d'aquest vespre, la vigília d'una nova manifestació dels veïns de la Barceloneta prevista per demà i pocs dies abans de la marxa que la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha organitzat per dissabte, amb una crida a estendre la protesta a tots els barris de la ciutat.
Els veïns es van reunir divendres passat amb la regidora del districte de Ciutat Vella, Mercè Homs, però la trobada va acabar sense acord tot i que el consistori es va comprometre a pentinar el barri amb inspeccions sistemàtiques per buscar lloguers turístics il·legals.
Tres equips d'inspecció, integrats per tècnics municipals i agents de la guàrdia urbana, van iniciar ahir els controls en edificis de la Barceloneta escollits a l'atzar, però els veïns van considerar insuficient aquesta mesura i, a més, van reclamar una reunió amb l'alcalde.
Els habitants de la Barceloneta, que van iniciar fa poc més d'una setmana mobilitzacions periòdiques a causa de les molèsties constants que asseguren que suporten per la pressió turística a la zona, creuen que l'única solució passa pel tancament immediat dels apartaments turístics.
La FAVB ha culpat de la situació el model turístic "depredador" encoratjat per l'Ajuntament de Barcelona i les elits econòmiques i ha fet extensiu el conflicte de la Barceloneta a altres barris de la ciutat.
Per aquest motiu, ha convocat veïns de tots els barris a participar en una manifestació que, amb el lema 'Barcelona no està en venda', recorrerà dissabte que ve el centre de la ciutat des de la Barceloneta fins a la plaça de Sant Jaume.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario