View My Stats

sábado, 13 de septiembre de 2014

SUBLEVACIÓ POPULAR PEL DESCONTROL DE VISITANTS

La Barceloneta dissenya una lluita llarga contra els pisos turístics

El govern de l'alcalde Xavier Trias ha anunciat mesures contra els pisos turístics il·legals i l'incivisme que en les últimes setmanes ha encès la metxa d'una revolta popular a la Barceloneta a causa d'un malestar i un malviure que s'ha revelat profund i amb orígens llunyans. Però els veïns que han protagonitzat ja des de l'agost una desena de mobilitzacions amb una participació sense precedents desconfien de la seva eficàcia. Uns 300 d'aquests combatents van decidir ahir a la nit al centre cívic mantenir la pressió amb un pla de protestes que no té data de caducitat.
Per l'experiència dels últims temps consideren que les ordres de cessament d'activitat il·legal que firma Trias després de les inspeccions tenen escassos efectes i la seva tramitació administrativa o judicial, amb recursos de tota mena, pot durar «fins a cinc anys i acabar en no res». En l'onada de revisions d'ofici que s'acaba d'iniciar hi veuen poca efectivitat si les normes no són més expeditives i la Guàrdia Urbana, per la seva part, no actua amb rigor i intensitat sostinguda contra els comportament incívics que genera en carrers i escales el turisme massiu i de borratxera.
«Falta una legislació eficaç i contundent. Les ordres de cessament d'activitat amb prou feines tenen valor real. Ens hem documentat. Són necessaris canvis profunds i seguirem mobilitzats per aconseguir-los», va afirmar Sergio Arnás, portaveu de la plataforma de veïns i entitats que impulsa les protestes.
L'assemblea d'ahir a la nit, que va acabar amb una nova i sorollosa manifestació pels carrers del barri mariner, va decidir celebrar actes similars cada setmana, ja sigui al centre cívic del carrer de la Conreria o a la plaça del mercat, a més de fer marxes els dissabtes alterns. «L'arribada del fred no ha de ser motiu per quedar-se a casa», va arribar a dir un dels presents.
CADENA HUMANA / Per al dia 13 es prepara una cadena humana que envoltarà les 9.000 vivendes que formen la Barceloneta. Aquesta acció podria tenir rèpliques en altres barris de la capital. En la trobada que celebraran aquest dissabte representants de zones de Barcelona igualment castigades pel turisme massiu i les seves conseqüències en la vida quotidiana, el comerç o l'espai públic, seguint la convocatòria de la Federació d'Associacions de Veïns, es definirà la iniciativa.
L'assemblea d'ahir també va convocar els veïns al ple extraordinari del districte de Ciutat Vella que tindrà lloc dilluns a les cinc de la tarda. «Exigirem un cop més als polítics municipals solucions reals i no pegats», van proclamar algunes de les intervencions. Els representants de la Barceloneta es reuniran cada setmana amb la regidora Mercè Homs i esperen fer-ho també amb el mateix Trias una vegada al mes per seguir el desenvolupament de les accions municipals. La trobada de dimarts passat va ser decebedora, segons van lamentar alguns dels assistents. «Les vaguetats i la impotència no ens serveixen», van dir.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario