View My Stats

domingo, 25 de enero de 2015

BCNeta «'CIUTAT MORTA' NO ÉS UN CAS AÏLLAT»... a veure si finalment es fa neteja dins del cos

Tres joves denuncien en un vídeo les tortures que va revelar el sergent jubilat de la Guàrdia Urbana


Dies després de l'aparició d'un vídeo en què l'exagent de la Guàrdia Urbana José Martínez denunciava el cas de tres joves de Gràcia presumptament torturats el 2005 per part de membres del cos, aquests han gravat un vídeo explicant els fets que es remunten al 9 de gener d'aquell any. Al vídeo, Dani, Ramon i Adrià expliquen amb detall el que va passar aquella nit a les dependències de la Guàrdia Urbana de l'Estació del Nord de Barcelona.Després de la repercussió, aquest matí han volgut denunciar el cas públicament.

«'CIUTAT MORTA' NO ÉS UN CAS AÏLLAT»

"Ens van tirar per les escales, se'n reien, cantaven i ens pegaven", ha relatat Adrià, que aquella nit de fa 10 anys celebrava el seu 18 aniversari, aquest matí en una roda de premsa celebrada davant la seu del districte de Gràcia. Adrià ha comparegut acompanyat del portaveu d'Alerta solidària, Martí Majoral, i del seu advocat Jordi Busquets per denunciar els "10 anys d'impunitat del cas". "Per fi algú estira del fil", ha comentat Majoral sobre el testimoni de l'exagent José Martínez. 
El cap de la Guàrdia Urbana, Evelio Vázquez, ja va anunciar que es presentarà una querella contra aquest exagent. Una decisió que per a Majoral "contradiu totes les normes". "L'única resposta a la denúncia de l'exagent és l'anunci d'una querella contra ell. Això és venjança", ha afegit.
Majoral també ha remarcat que amb aquesta denúncia pública volen posar en relleu que el 'cas 4-F', que relata el documental 'Ciutat morta', "no és un cas aïllat" i que confien que el testimoni de l'exagent "no sigui l'últim".
Per la seva part, l'advocat Jordi Busquets ha lamentat que "malgrat els evidents maltractaments, ens vam haver de resignar que arxivessin el cas". Busquets també ha revelat que el testimoni de José Martínez no és l'únic d'un guàrdia urbà que ha aparegut en aquests anys sobre aquest cas.
L'advocat ha explicat que el 2006 el jutge no li va fer cas a un altre policia municipal, que es va posar en contacte amb ells a través d'un pseudònim, que va parlar sobre els fets. El cas va estar 8 anys al jutjat d'instrucció 27 i finalment es va arxivar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario