View My Stats

lunes, 2 de marzo de 2015

Nous clients pel barri

L'edat dels nous clients de prostitutes baixa als 20 anys



L'inspector en cap del Centre d'Intel·ligència d'Anàlisi de Risc (CIAR) de la Policia Nacional, José Nieto, ha advertit aquest divendres que l'edat mitjana del client de prostitució "està baixant de forma escandalosa".
"Ens estem imaginant el senyor de corbata de 50 o 60 anys, però la realitat és que és molt més jove, estem parlant d'una mitjana d'edat de 19 o 20 anys", ha indicat Nieto en declaracions a la COPE.
El responsable policial ha incidit en la proliferació de xarxes dedicades al tràfic d'éssers humans i més concretament de dones i menors, i ha advertit que capten les seves víctimes no només en països "econòmicament inferiors", sinó també a Espanya.
"No estem lliures que els nostres menors, tot i ser un país denominat del primer món, puguin ser captats (per les màfies) perquè això no només està passant a centenars de milers de quilòmetres, sinó que també pot passar en qualsevol ciutat espanyola", ha indicat Nieto en al·lusió a la xarxa desmantellada a Múrcia amb menors reclutades en escoles i instituts.
L'inspector en cap ha reconegut les dificultats per investigar i detenir els responsables d'aquestes màfies i ha agraït la col·laboració de les oenagés que treballen amb la Policia. "La majoria dels treballadors socials d'aquestes oenagés han sigut víctimes d'aquestes organitzacions i són els que tenen un millor coneixement de com funcionen", ha indicat el responsable policial.
Nieto també ha recordat el negoci que suposa el tràfic d'éssers humans, que genera al dia, segons les estimacions del Govern, uns cinc milions d'euros.

No hay comentarios:

Publicar un comentario